Backuptjänster

Inom Webland finns flera decenniers erfarnehet av IT drift. Och är det något vi lärt oss under dessa år så är det att det viktigaste som finns är att se till att ha en väl fungerande backup. Vi hjälper er med en lösning som passar er, vi kan erbjuda online backup till våra serverhallar eller en lokal backup hos er.

Online Backup är en lösning där en programvara installeras på era servrar/datorer. Denna programvara säker sedan igenom era system med ett bestämt tidsintervall, normalt varje natt och paketerar och krypterar ändringarna samt skickar över dem för lagring i våra serverhallar. Denna typ av lösning är lämplig för dig som på ett enkelt och effektivt sätt vill få din backup till en extern plats utan att bära med dig ex. ett band hem varje dag.

Vill ni ha ett eget backupsystem lokalt jobbar vi primärt med Microsoft Data Protection Manager(DPM) och Symantec Backup Exec. Dessa system sköter er backup på ett förnämligt sätt.

Har ni en större miljö med virtuella maskiner kan det vara lämpligt att ta en hel kopia på dessa för att kunna återstarta er IT mijö väldigt fort vi en evetuell händelse. För er som använder Microsofts Hyper-V rekomenderar vi Microsoft Data Protection Manager(DPM) och för er med VMWare rekomenderar vi vRanger ifrån Dell Software. Med dessa produkter får du en lokal kopia av era virtuella maskiner, vi erbjuder sedan möjligheten att replikera dessa till lagring i våra serverhallar för att skydda mot brand eller liknande.

Vill ni ha mer information om våra backuptjänster kontaktar du Per eller Oskar

Oskar Bengtsson Per Samuelsson
Tel 031-89 06 38 Tel 031-89 06 33
E-post oskar@webland.se E-post per@webland.se